Jak zabráním udržování vody na helmě a plexi motorky?

Při vyjížďe na motorce nás občas překvapí déšť, který snižuje viditelnost a rozhled. Pouštíme se řídítek, protože si potřebujeme setřít kapky vody z plexi, aby jsme na chvíli viděli. Toto vás už, ale trápit nemusí. Ne když nanesete na hledí NANOplexi. Při jízdě v dešti se budete moci s přehledem věnovat jízdě. NANOplexi, vytvoří tenkou ochranou vrstvu a při rychlosti nad 60km/h se voda a drobná špína neudrží. A také chrání před poškrábáním.

Dost často v tomto období motorkáře trápí hmyz, který na cestách nabíráme jako nechtěné cestujíci a pak se jich ne a ne zbavit 🙂. Pokud máte na helmě a na plexi u motorky nanesené NANOplexi, tak tím je váš problém vyřešený a půjdou snadněji očistit.

Jak dlouho NANOplexi vydrží?

NANOplexi vydrží až 2 roky a jsou odolné vůči čisticí chemii.

Výhody NANOplexi

  • Od 60km/h se voda neudrží na plexi skle.
  • Lépe očistíte nečistoty a hmyz.
  • Chrání před jemným poškrábáním.
  • Můžete řídit, aniž byste si utírali plexi sklo rukavicemi.
  • Jedno balení Vám vystačí na 2-4 štíty nebo 10 hledí.

Návod k nanášení NANOplexi

NANOplexi nanášejte při teplotách min. +5°C a max. +30°C ! Je potřeba je ponechat při aplikační teplotě ještě 24 hodin po nanesení. Stejně tak po tuto dobu nesmějí přijít do kontaktu s vodou. Nenanášejte je tedy bezprostředně před jízdou. Potřebují se „vytvrdit“ a poté Vám budou mnohem déle sloužit.

  1. Jako první pořádně očistěte hledí přílby od všech hrubých nečistot.
  2. Použijte modrou zkumavku NANOprep a modrou utěrku. Lahvičku protřepejte, otočte pojistkou, nastříkejte malé množství a důkladně očistěte plexi modrým hadříkem. Hadřík má začít po plexi jemně drhnout. Tím poznáte, že je dokonale odmaštěné.
  3. Počkejte 5 minut, než se zbytky přípravku NANOprep dokonale vypaří.
  4. Po uplynutí můžete začít nanášet NANOplexi. NANOplexi se aplikuje sektorově, tzn. po čtvercích cca 10×10 cm. Je to z důvodu přesnější aplikace. U hledí přilby to znamená, že si rozdělíte napůl a nejdříve nanesete jednu půlku a poté druhou.
  5. Pokud nechcete mít NANOplexi po celé helmě, můžete zbylé části zakrýt. Nebo můžete naimpregnovat celou helmu. Efekt bude stejný jako na plexi.
  6. Zkumavku s NANOplexi protřepejte, otočte pojistkou, nastříkejte malé množství na plexisklo a bílým hadříkem důkladně doleštěte do lesku a dosucha. Pokud hadřík ještě někde drhne, přidejte malé množství přípravku NANOplexi a doleštěte tak, aby hadřík klouzal.
  7. A to je vše. Nyní nechte helmu 24 hodin na suchém a teplém místě.

Tipy pro NANOplexi

  • NANOplexi je kvalitní NANOpřípravek. Stačí velmi malé množství, které rozetřete po celém povrchu. Rozleštění do tenoučké vrstvy je velmi důležité a dejte si záležet. Čím lépe rozleštíte, tím déle Vám vydrží a tím lépe budou odvádět vodu.
  • Méně je více = nenanášejte přípravek ve více vrstvách. Stačí pouze jedna. Druhá vrstva Vám může udělat šmouhy.
  • Na čištění hledí nebo přilby po aplikaci nepoužívejte žádné abrazivní čističe a abrazivní houbičky či utěrky. Stačí pouze kvalitní utěrka z mikrovlákna a voda. Popř. můžete použít Bezoplachový čistič motorek, Čistič skel nebo Odstraňovač hmyzu. Záleží  na Vás. Chemie ochranou nano vrstvu nepoškodí. Abrazivní přípravky ano.

Obsah v balení

  • V balení jsou dvě zkumavky (NANOplexi a NANOprep) a dva hadříky (bílý aplikační a modrý čistící).
  • Jedna zkumavka má modrou etiketu a patří k ní modrý hadřík. To je čistič NANOprep a savější utěrka. S touto utěrkou se mnohem lépe čistí. Očištěný povrch je pak perfektně odmaštěn a připraven.
  • Druhá zkumavka je červeně označená a patří k ní bílý méně savý hadřík. Je to přípravek NANOplexi.

Jaký je rozdíl mezi NANOstěrači a NANOplexi?

NANOplexi je speciálně navrženo na veškeré plastové povrchy včetně choulostivého plexiskla. Přípravky, které nejsou určeny přímo na plexi a plast mohou plastové povrchy poškodit např. zmatnit. NANOstěrače jsou určeny na skleněné povrchy a ne plasty.